Thorn Privatfinansiering – finansiering siden 1970

thorn-privatfinansiering

De aller fleste nordmenn vil forbinde merkevaren Thorn med noe annet enn forbrukslån. Men selskapet har faktisk en imponerende historikk når det kommer til privatfinansiering og økonomisk veiledning. Selskapet har vokst seg så stort innenfor privatøkonomiske produkter at det nå sitter mer enn 40 medarbeidere på fulltid i Oslo og rådfører kunder som ønsker lån uten sikkerhet. Thorn gjør det klart at de ikke kun driver med salg av forbrukslån, men at de også tar nøye vare på hver kunde ved å tilby veiledning forut for lånets innvilgelse slik at mennesker i økonomisk knipe skal unngå å ta opp mer gjeld. På den måten mener Thorn selv at de tar et samfunnsansvar for at nordmenns forbruksgjeld ikke blir høyere enn det den trenger å være.

Hva slags forbrukslån tilbyr Thorn?

Thorns produktpakke er egentlig ganske interessant da den skiller seg fra andre banker. Banken tilbyr tre forskjellige lån som har litt ulike betingelser: PrivatLån Pluss, PauseLån og TryggLån. Dette er alle lån uten sikkerhet. Vi kommer tilbake til disse låntypene litt senere i artikkelen.

I tillegg til forskjellige låntyper har de en finansieringsmulighet som kalles Produktfinans. Det er en mulighet for deg som ønsker å kjøpe elektronikk fra noen av verdens største og mest kjente merkevarer, men som ønsker å betale ned varen først etter at du har mottatt den. Thorn har samarbeidsavtaler med store leverandører som Sony, Philips, Electrolux, AEG, Samsung, Asus og mange flere. Det betyr at dersom du trenger ny PC/kjøleskap/TV/vaskemaskin/etc., men ikke har likviditeten til å handle nå, så kan Thorn innvilge et lån (uten sikkerhet) som tilsvarer verdien av den varen du kjøper. Da vil du betale ned lånet akkurat på samme måte som du ville betalt ned et vanlig forbrukslån i en hvilken som helst bank.

trygtlanPrivatLån Pluss, PauseLån og TryggLån

La oss starte med PrivatLån Pluss. Det er en ganske enkel finansieringsløsning å forklare. Etter å ha lånt mellom 10,000 og 100,000 kroner, så har du en meget fleksibel nedbetalingstid. Du kan alltid velge å innfri lånet ditt kjappere enn det du hadde tenkt, men du får også muligheten til å stoppe avdragene i en kortere periode dersom noen andre uforutsette utgifter skulle dukke opp i livet ditt. I motsetning til enkelte banker velger Thorn å ikke ta betalt for å endre nedbetalingsplanen. Du kan rett og slett betale tilbake lånet akkurat når du selv ønsker det uten at det koster deg noe ekstra.

PauseLån bygger på mange av de samme elementene som PrivatLån Pluss, men tilbyr også en fullstendig stopp av avdrag og rentekostnader. Du kan altså velge på et tidspunkt i løpet av nedbetalingsperioden at du ikke ønsker å betale ned noen av kronene du skylder Thorn. Dette bør riktignok kun gjøres som en nødløsning da lånet vil vokse seg større hver eneste dag du ikke betaler det ned. Det er nemlig ikke lagt opp slik at du automatisk fryser den effektive renten til tross for at du ikke føler at du kan betale ned lånet. Dette er et lån som spesielt passer godt for deg som enten har veldig variabel inntekt (for eksempel selgere som jobber på provisjon) eller for de menneskene som til stadighet opplever at det dukker opp uforutsette utgifter i hverdagen.

Et TryggLån er det som også kan kalles for et ”smålån” der kredittgrensen er maksimalt 50,000 kroner og nedbetalingsperioden ikke lengre enn 60 måneder. Grunnen til at det heter TryggLån er fordi Thorn mener at et slikt lån kan gi en ekstra trygghet ved at man kan stoppe nedbetalingene hvis man skulle miste jobben og stå uten disponibel inntekt. Et slikt lån vil typisk ha en høyere effektiv rente i og med at banken går inn og tilbyr en ekstra tjeneste som vil høyne deres risiko for ikke å få tilbakebetalt lånet i tide. Men hvis du trenger et forbrukslån og fortsatt er litt usikker på hvordan jobbhverdagen din kommer til å se ut fremover, så kan det være lurt å lese deg opp på TryggLån for å se om det kunne være noe som skulle friste.